Forgalmirend-változás

Az Építő utcában

2016. október 25-től!

egyiranyu-5

Az Önök kezdeményezésére, a Budapest Közúttal együttműködve 2016. október 18-án új forgalmi rendet vezetettünk be a Lakatos lakótelepen. Az új forgalmi rend kialakításának célja az volt, hogy a lakótelepen egy, a korábbinál biztonságosabb, hatékonyabb közlekedési rendet vezessünk be, és elkerüljük azokat a konfliktusokat, amit korábban az autóutak szűk keresztmetszete okozott.

Mint az mindenki számára ismeretes, az Építő utca forgalma az utcában található közintézmények és az átmenő forgalom miatt az elmúlt időszakban megnőtt, a lakótelepen közlekedők száma rohamosan emelkedett, ami az Építő utca szűk keresztmetszetein rendszeres konfliktust eredményezett. Az elmúlt időszakban többen is jelezték, hogy a szűk útszakaszon való közlekedés miatt sokszor felesleges tolatásra, zöldsávban való közlekedésre, felhajtásra kényszerültek, és nem egy esetben károk keletkeztek a közlekedő vagy az úton parkoló járművekben.

A lakótelepen élők nyugalma első számú szempont, így a helyzetet megoldandó, kezdeményezésükre próba jelleggel az Építő utca 2. és a Pingvin szobrok között egyirányú közlekedést vezettünk be annak érdekében, hogy a szűk útszakaszokon a párhuzamos közlekedést megszüntessük, és ez által egy, a korábbinál biztonságosabb forgalmi rendet vezessünk be.

Az elmúlt napokban a helyszínen gyűjtött tapasztalatok és visszajelzéseik alapján az a döntés született, hogy 2016. október 25-től a bevezetett új forgalmi rendet kiterjesztjük, és az egyirányú közlekedést egészen az Aranyeső utcáig bevezetjük, így csillapítva az Építő utca átmenő forgalmát az óvoda és a bölcsőde előtt is. Az új forgalmi rendnek köszönhetően elkerülhetjük a balesetveszélyes helyzetek kialakulását, a parkoló autók megrongálását, valamint, hogy torlódások esetén az autósok a zöldsávon keresztül, a gyalogos forgalmat is veszélyeztetve közlekedjenek.

Kérem, hogy a Lakatos lakótelepen az elkövetkezendő napokban fokozott körültekintéssel közlekedjenek, és kiemelt figyelemmel kísérjék a kihelyezett KRESZ-táblákat.

Kádár Tibor
önkormányzati képviselő

Budapest, 2016. október 24.

A kép és a szöveg forrása: https://www.facebook.com/kadartibor5vk