Központi írásbeli felvételi vizsga

Jelentkezési információk

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy közzétették azoknak az iskoláknak a névsorát, amelyekben meg lehet írni a központi felvételi vizsgát. Ezen intézmények között itt tudnak keresni:
https://kifir2.kir.hu/TTJegyzekKereso/

A központi felvételi vizsgára ki kell tölteni az alábbi jelentkezési lapot:
https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/2022/KOZFELVIR_jelentkezesi_lap_2021.pdf

A jelentkezési határidő: 2021. december 3.

Kitöltés után pedig a következő lépések egyike közül választhatnak:

  1. ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatával: a kitöltött elektronikus űrlapot véglegesítés után ügyfélkapun keresztül kell beküldeni. Az ügyfélkapun beküldendő elektronikus űrlap kitöltése előtt el kell olvasni a kitöltési útmutatót.
    https://ejel.kozfelvir.hu/
  2. papíralapon, pdf formátumban vagy word docx fájlban kitöltött dokumentum nyomtatásával: a kitöltött és aláírt dokumentumot postai úton meg kell küldeni, vagy személyesen be kell nyújtani abba a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolába, amelyikben a diák a felvételit meg kívánja írni.

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/2022/KOZFELVIR_jelentkezesi_lap_2021.pdf

VAGY

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/2022/KOZFELVIR_jelentkezesi_lap_honlap.docx

Különleges bánásmódot igénylő (sajátos nevelési igényű, illetve a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő) tanuló esetében – a vizsgaszervezés érdekében – szükséges a megfelelő szakértői vélemény, valamint a speciális körülmények, illetve eszközök igénylésére vonatkozó szülői kérelem csatolása a jelentkezési laphoz.

Kérjük, hogy a kérelem kitöltését megelőzően olvassák el a Tájékoztató különleges bánásmódot igénylő (sajátos nevelési igényű, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő) tanulók részére linken elérhető rövid összefoglalót, amely a speciális vizsgakörülményekre vonatkozó legfontosabb információkat is tartalmazza.

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/2022/KOZFELVIR_szuloi_kerelem_2021.pdf

VAGY

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/2022/KOZFELVIR_szuloi_kerelem_honlap.docx

Az ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatával benyújtott jelentkezés esetén az űrlapfelületen lehetőség van a szülői kérelem kitöltésére és a szükséges dokumentumok csatolására is.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a központi írásbeli vizsgák jelentkezési lapja CSAK a központi írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze az eljárás későbbi szakaszában használatos felvételi jelentkezési lappal.

A központi írásbeli vizsgákra vonatkozó további részletes információkat találhatnak az alábbi linkekre kattintva:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/KIFIR_TT_felveteli_taj_es_kereso

Tisztelettel: az intézmény vezetősége

Budapest, 2021. november 17.