Biztonságban az interneten

Játékkészítő és videópályázat

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat már többször tartott iskolánkban Safer Internet foglalkozásokat diákoknak, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt. A 2020-as Biztonságosabb Internet Nap alkalmából offline játékkészítő és videópályázatot írnak ki hazai általános és középiskolások számára.

„Napjainkban nem csak a gyerekeknek jelent kihívást a biztonságos internethasználat. Egyre komolyabb feladat jut a szülőknek és a pedagógusoknak, azaz a családnak és az iskolának. Az internethasználat és –biztonság új, 21. századi tendenciái komoly fejtörést okoznak a szülőknek és a pedagógusoknak, hiszen a hagyományos, jól bevált szabályozási módszerek már nem minden esetben tűnnek életszerűnek. Ezek a gyakran kudarcként megélt tapasztalatok egyre jobban beárnyékolják az internet egyébként igen pozitív és hasznos oldalát.

A Biztonságos Internet Nap célja elsősorban az, hogy a gyerekek és fiatalok körében népszerűsítse a digitális eszközök tudatos használatát pozitív célokra, ugyanakkor lehetőséget teremtsen és buzdítsa őket olyan pozitív tartalmak létrehozására, melyeket később a családban, iskolában, barátokkal is tudnak használni.”

Részletek itt:

https://drive.google.com/file/d/0B5hqs8i4XqgrM1FRcVN6cTdYOVhSbDB2NlpHNVpGMVYyem04/view?usp=sharing

Beküldési határidő: 2020.01.31

A kép forrása: www.gyermekmento.hu

Budapest, 2019. december 13.